>Bryllupsgavefonden - Anders Lassen - Special Boat Service<

Dansk Folkepartis bryllupsgave til kronprins Frederik og Mary Donaldson bliver en check på 50.000 kroner til Anders Lassen Fonden, som kronprinsen er protektor for, oplyser Dansk Folkepartis pressechef Søren Espersen.

Fonden er stiftet af den tidligere jægersoldat Nicolai Moltke-Leth, der nu er forfatter og holder foredrag. Fonden er opkaldt efter sømanden Anders Lassen, der i 1940 tog kampen op mod nazismen i britisk tjeneste og blev optaget i eliteenheden Special Boat Service.

Her gjorde han tjeneste, til han som major i en alder af 24 år faldt ved Comacchio i Norditalien den 9. april 1945. Efter sin død blev Anders Lassen hædret med Victoriakorset, der er den højeste militære udmærkelse i Storbritannien.

Det er Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, der har bevilget pengene til fonden, der har hjemsted hos Jægerkorpset på Flyvestation Aalborg og har direktør Poul Lynggaard som formand.

 Fondens primære formål er at belønne betydningsfulde militære indsatser bl.a. til fordel for udsendt dansk personel, ligesom fonden yder bidrag som anerkendelse eller opmuntring til medlemmer eller tidligere medlemmer af Jægerkorpset eller Frømandskorpset for en særlig indsats, og støtter og opmuntrer tilskadekommet dansk militært personel eller pårørende.

 Samtidig tilgodeser fonden personer, der yder eller har ydet en særlig humanitær indsats

Kontakt: aage@bamsetombola.dk