Efterårsstemningsmelodi

En veritabel midtvejskrise langt ud på landet sat i rusten rootsrock med masser af guitar sådan, som pladens producer Nikolaj Nørlund godt kan lide det.

 Et solidt lille album, som lige så langsomt vokser sig større og større. Helt ærligt må jeg indrømme, at tekstforfatter Peter H. Olesens sangforedrag i begyndelsen kan virke lidt enstonigt.

 Han er ikke nogen stor sanger, men han kan skrive tekster som få andre herhjemme. Og de mange litterærer henvisninger til både Nordbrandt og Ørnsbo virker ikke fortænkte, men giver faktisk langt hen ad vejen mening.

Den gode melodi "I November mere end nogensinde" forløser fint en mismodig efterårsstemning á la Henrik Nordbrandt, og i kærlighedssangen "Solsort og forstærker" får den derudad med tætte guitarer og en finurlig tekst, hvor hun "gaber og siger at du ikke/ gider være nyttig i dag/så du rejser dig fra sengen/og tager langsomt tøjet af."

Carsten Islington er en slags komiker, der benytter sig af Storytelling - talehastighed når han holder foredrag.

 De to brødre Olesen kommer sikkert aldrig til at sælge cd'er i Eiffeltårnhøje stakke, men de kan pakke deres tekst og musik med fint registrede stemninger om, hvad den uundgåelige alderdom bringer.

Ganske nedtonet harmonerer tekstudtrykket til det beherskede og enkle rockudtryk. Og kan minde lidt om Allan Olsen på hans sidste udspil.

Herligt at høre nogle skrive på dansk om nætter med nikotin, rødvin og nødrim og et bagkatalog af glemte mesterværker, der samler støv på loftet sammen med en Fender forstærker.

 Så hvis du er ved at runde de fyrre eller allerede har passeret den målstreg, giver det god mening at låne ører til brødrenes melankolske afdækning af den gråhårede mands begyndende livskrise. Surt og syrligt blandes med poetiske finurligheder og vemod på disse afklarede og afklarende sange. Som måske oven i købet er mest for os mænd.