>Forfængelighedsforedrag - Mads Barner Christensen<


Forfatteren og modeskribenten Mads Barner-Christensen er blevet kaldt Danmarks mest forfængelige mand og har blandt andet skrevet etikettebogen Den store blærerøv.

Som tidligere moderedaktør på magasinet Euroman har han været med til at øge danske mænds interesse for tøj og produkter til personlig pleje.

Med en score på 33 point viste Mads Barner-Christensen sig ikke overraskende at være sensuel, selv om han for eksempel hverken bruger specielle cremer til ansigtet eller voks til at fjerne uønsket hårvækst med.

- Jeg putter lidt Nivea-creme i hovedet hver dag, men dag- og natcreme til mænd synes jeg er noget fis. Jeg går aldrig uden for en dør uden at have noget i håret, men jeg kunne for eksempel ikke drømme om at bruge en føntørrer. Og faktisk er jeg ikke på badeværelset i mere end fire minutter om morgenen, men alligevel når jeg at få en vatpind i øret og alt det, man ellers skal, siger Mads Barner-Christensen, der heller aldrig har plukket eller trimmet sine øjenbryn eller pyntet sig selv med make-up. Til gengæld indrømmer han gerne, at han kigger sig selv i spejlet mere end fire gange om dagen.

Lidt overraskende er modemanden kun villig til at hive i omegnen af 150 kroner op ad pungen, når han skal klippes. Og så foregår det gerne ved den lokale herrefrisør.

- Det tager jo ikke mere end et kvarter, og jeg gider ikke at betale en eller anden bøsse overpris, fordi han har en smart salon det rigtige sted, siger Mads Barner-Christensen, der dog ikke har noget imod at bruge mange penge på sko:

- Jeg har vel omkring 20 par lige nu, men er på nedtrapning og køber i det hele taget ikke så meget tøj som tidligere.

Trods de færre skoindkøb synes livsstilseksperten, at det er fedt at shoppe, og han beskriver sin egen stil som nobel.

- Jeg føler overhovedet ikke, at jeg er trendy. Mode handler om at få dig til at købe noget dyrt tøj, som kort tid efter ikke er smart mere. Det kan være inspirerende, hvis man ikke selv kan finde på noget. Men jeg ved, hvad jeg selv vil, og årstidens farver rager mig langsomt. Og når jeg ser mænd, der alle sammen ligner hinanden i såkaldt trendy tøj, tænker jeg, at de må lide af impotens eller tisse i sengen.