>Klogeforedrag - Henrik Boserup<

5 stjerner

For et år siden udsendte Henrik Boserup kogebogen "Mad". Den er indtil nu solgt i snart 75.000 eksemplarer. Og nu har han lavet endnu en kogebog med samme navn. Forskellen er foruden indholdet, at sidste års bog var i sort omslag. Dette års bog er hvid. Og så med et lille-bitte rødt hjerte på forsiden.

Bøgerne er lige så enkle som deres opskrifter. De er holdt i ganske lille format, men med stiv indbinding. Og så er de holdt på en fornuftige pris på 100 kroner lige ud.

Prisen er en del af succesen. Her kan alle være med.

Det lille format gør, at de nemt kan smutte ned i tasken og tage med ejeren på indkøbstur. Så kan man stå på markedet og lade sig inspirere.

I modsætning til sidste års kogebog er dette års lidt mere dybdeborende. Henrik Boserup interesserer sig stedse mere for ernæring (og ikke kun mad). Derfor bliver mange opskrifter også vurderet ud fra deres sundhed. Og det fortælles, hvis en ret er ekstra fin til folk med en bestemt blodtype for eksempel.

Boserup laver meget enkel mad. Derfor kan de fleste også være med. Opskrifterne forklares også enkelt. Der står ikke, hvor meget man skal bruge af hver ingrediens. Det må man selv ligge og rode med. Og det er i grunden bogens (bøgernes) force: At de mere er inspirationsbøger end kogebog a la Frk. Jensen, hvor man får mål og forklaring på alt. Det er altså både kogebøger og klogebøger. Det er ikke kollegie-opskrifter for unger, der lige er flyttet hjemmefra. Man skal have lavet mad før.

På hvert opslag i bogen er der opskrifter til venstre og billeder til højre. Boserup har selv taget billederne, og han er faktisk også en glimrende madfotograf.