>Misrøgt - børnesvigt - omsorgssvigt - Underdanmark<

Kommunens ansatte fik forleden et enestående indblik i en verden, der er skjult for de fleste.

Lisbeth Zornig Andersen, der er tidligere formand for Børnerådet, holdt et foredrag og tog de kommunale medarbejdere med på en rejse gennem sit liv.

- Vi fulgte med Lisbeth Zornig Andersen på en rejse gennem et Underdanmark, der er skjult for de fleste - et sted, hvor normløsheden hærger, og hvor vold, druk og seksuelle overgreb er en del af hverdagen, fortæller Lilly Pedersen, der er formand for trivsels- og sundhedsfremmegruppen i kommunen.

- Vi hørte, hvordan de voksne og systemerne svigtede, mens nogle få af hverdagens helte greb ind, og hjalp Lisbeth til at finde en vej ud af en barndom i helvede til et voksenliv med akademisk uddannelse og rigt familieliv.

Vi fik et indblik i den overlevelsesstrategi hun lagde for at kompensere for hvad hun ikke fik med sig - og hvad du kan gøre for at hjælpe andre med samme baggrund. Foredraget tog udgangspunkt i Lisbeth Zornig Andersens bog, ”Zornig - vrede er mit mellemnavn”, og DR-dokumentaren ”En barndom i helvede”.

- På opfordring fra en ansat valgte vi sætte fokus på et tabu emne. Intet barn i dagens Danmark – eller verdens som sådan – skal udsættes for omsorgssvigt på denne måde, udtaler Lilly Pedersen.

Kontakt: aage@bamsetombola.dk