>Ottetalsrap - Andemadsrap<

Katedralskolen lavede onsdag deres egen optakt til byens nye lyrikfestival, 9000 Ord.

For gymnasiets 12 førsteårsklasser stod dagen i sprogets tegn, da eleverne fra 1. g og hf skiftede fag som engelsk, dansk og matematik ud med workshops med navne som "Talekor", "Hverdagslyrik" og "Lyrik for øret".

Fælles for dem alle var det sproglige tema.

I den forbindelse havde skolen også besøg af to personer, som har gjort legen med sproget til en levevej. Den ene, rapperen Per Vers er kendt fra blandt andet MC's fight night og kaffe-hyldesten i radiohittet "Black power".

Han underholdte, med det han selv kaldte "ordlympiske lege", og som nok bedst kan beskrives som rap tilsat stand up og krydret med anekdoter fra barndommen i sønderjyske Gram, hvor han kastede sin kærlighed på rapmusikken, mens den resterende ungdom havde travlt med at køre i ottetaller i kommunens to sammenhængende rundkørsler.

Per Vers gav også prøver på talentet for freestyle rap, da han viste, hvordan de to ord "andemad" og "røvsystem" elegant kunne flettes sammen i et sammenhængende vers.

Per Vers kan også holde et funky foredrag, hvor han fortæller om det at være rapper.

Den lokale digter Peter Adolphsen, som blandt andet har brugt sine ordkundskaber til at skrive en bog med en million historier, gav også sit bud, på hvordan brugen af ord kan blive til kunst.

Også han kunne, på trods af sin lidt mere afdæmpede stil, trække latter fra salen.
Måske mest af alt på grund af sin selvironiske distance til eget forfatterskab, som han kaldte gabende kedeligt og fyldt med fremmedord.

Peter Adolphsen læste blandt andet op af netop "En million historier" og fra versromanen "Katalognien", som han har skrevet sammen med den mytologiske facebookdigter, Ejler Nyhavn.

De to stavelses-jonglører gav et to timer langt sprogshow, hvor gloserne føg gennem forårsluften.

Kontakt: aage@bamsetombola.dk