Underdrejesang - Leif Fabricius


For tredje gang er Årets danske sang kåret. Ligesom i 2004 blev det revy-folkene Leif Fabricius og Nicolai Majland, der løb med førstepræmien for tekst og melodi. Denne gang til sangen "Underdrejet".

Ikke færre end 144 danske sange deltog anonymt og dommerpanelet begrundede blandt andet valget af "Underdrejet" på følgende måde: "Sangen besidder mange kvaliteter. Teksten er humoristisk og selvironisk og den ligefremme melodi har de kvaliteter, der som udgangspunkt medvirker til at skabe en god fællessang.

- Jeg har haft teksten liggende et stykke tid og i modsætning til tidligere, har teksten været udgangspunkt for melodien, fortæller en glad og stolt Leif Fabricius, der sammen med Majland den 27. oktober drager til Radiohuset, hvor Radioens Underholdningsorkester sammen med Radioens Pigekor vil opføre sangen. Samtidig vil det musikalske par modtage en kontant hæder på 10.000 kroner.

- Sangen handler om en mand, der har tømmermænd. Men heldigvis har han da en kone, fortæller Leif Fabricius, der har hørt forlydender om, at sangen kommer i Højskolesangbogen.

- Det ville være fantastisk. Tænk at stå side om side med Grundtvig. Det ville være helt forrygende.